Blog

Sådan får du penge til ferie rundt i Danmark

Dette indeholder sponsoreret indhold 

Du kender nok til det med at du rigtig gerne vil på ferie. Det kan endda være du gerne vil på ferie sammen med din familie. Men for at kunne komme på ferie, kræver det at du har nogle penge på lommen, og det er ikke altid lige nemt at skaffe. Men der er mange måder at skaffe penge på, og hvis du får brug for at låne penge til din ferie, kan det være en fordel at sammenlign lån. Vil du derimod gerne vide mere om, hvordan du får penge til ferie rundt i Danmark, læs med her. 

Planlæg din ferie grundigt 

Når du skal have penge til din ferie i Danmark, kan det være en rigtig god ide at planlægge den grundigt på forhånd. Det kan være du skal lave en grundig plan for transport, overnatning, aktiviteter, mad og lignende. På den måde har du nemlig mulighed for at finde frem til hvor mange penge du skal have. Det kan være meget forskelligt hvor mange penge du skal bruge alt efter hvilken type ferie du skal på, og derfor er det altid en god ide at planlægge på forhånd. 

Spar penge op 

En af de måder, hvor du kan få penge til ferie i Danmark, er ved at spare penge op. Der er mange forskellige måder at skrabe penge sammen på, og du skal finde den der passer bedst til dig. Der kan eksempelvis være du har mulighed for at lægge et strammere budget og på den måde spare penge op. Men det kan også være ud har mange ting derhjemme, du ikke bruger, som du kan sælge ud af. Dette er en nem og hurtig måde at spare penge op, hvis du gerne vil hurtigt på ferie i Danmark. 

Sammenligne lån 

Hvis du ikke har mulighed for at spare pengene op, kan det være en mulighed at låne pengene. Men inden du begynder at optage et lån, er det en god ide at sammenligne forskellige muligheder så du er sikker på at få det lån der passer bedst til dit budget. Der er mange forskellige måder at sammenligne lån på, men en god ide kan være at kigge på nogle af de mange låne sider der giver dig mulighed for at sammenligne. Når du sammenligner lån, skal du huske at lånene skal ligne hinanden – altså have samme løbetid og samme lånesum. 

Oslofærgen tilbyder shampoo og balsam fra Vivasan

Du behøver nu ikke længere, at proppe shampoo og balsam med i tasken, når du skal på sejltur med Oslofærgen. Som noget helt nyt, tilbyder Oslofærgen nu, at du på din sejltur, kan benytte dig af hårprodukter fra Vivasan. Så drop shampoo og balsam når du skal med færgen, og prøv i stedet disse fine produkter. Hårprodukterne er ikke bare helt almindelige produkter. De er nemlig ekstra gode til at skabe stærkt og sundt hår. Derudover er de lavet udelukkende af naturlige stoffer, og kan derfor bruges af alle.  

Hvad er Vivasan?

Vivasan er en virksomhed som udelukkende sælger produkter til håret. Produkterne er primært rettet mod folk, der lider af tyndt hår og hårtab. Der er mange, som døjer med at håret, af den ene eller den anden grund, falder af. Det kan både være grundet den fysiske og psykiske tilstand man er i, eller man kan være født med tendens til tynd hår. Uanset årsagen, har Vivasan udviklet produkter som styrker håret, og hjælper det til at gro. Det unikke ved disse hårprodukter er, at de har fået tilføjet en serum, som har til formål at få håret til at vokse. Ud over shampoo og balsam, er der også udviklet en separat serum, som skal være ekstra hjælpsom for håret. 

Håret er, for mange, en dyrebar del af kroppen, og det er derfor vigtigt at passe på det. For at skabe sundt og stærkt hår, kræver det ofte at man benytter sig af de rigtige produkter. Hårpleje produkterne fra Vivasan er med til at styrke dit hår, så du altid føler dig godt tilfreds med det. Ud over at indeholde de gode vitaminer, mineraler og proteiner, som håret har brug for, er produkterne også lavet udelukkende af naturlige ingredienser. Du putter altså ikke nogle kunstige eller giftige stoffer i håret, ved at bruge virksomhedens produkter. Netop derfor, tilbyder Oslofærgen disse produkter, som kan benyttes af alle og enhver. 

Oslofærgen tilbyder oplevelser ud over det sædvanlige 

For at tilfredsstille de rejsende på Oslofærgen, er der tillagt oplevelser, som kunderne efterspørger. Netop derfor, er der valgt at tilbyde shampoo og balsam fra Vivasan. Det er produkter i høj kvalitet, som de rejsende har mulighed for at benytte sig af under turen. Kvalitet kommer i mange former. Hos Oslofærgen er der arbejdet på at skabe kvalitet gennem kundetilfredshed, og produkter af høj standard. På den måde sætter Oslofærgen kunderne først, og skaber en værdifuld oplevelse for alle. 

Det er vigtigt at de rejsende får en følelse af, at turen på færgen, bliver et ophold, frem for blot en transportmulighed. Det skal være en god oplevelse at rejse med Oslofærgen, og der skal derfor sættes ekstra indsatser ind, for at skabe hyggelige omgivelser. Ved at tilbyde de gode hårpleje produkter, slipper de rejsende for, selv at tage hårprodukter med, når man efter en lang dag skal have et bad. At gøre tingene let for de rejsende, er nemlig også en stor del i, at kunne tilbyde kunderne en sejltur ud over det sædvanlige.

Færgetid kan være lektietid!

Bruger du meget tid på færgen? Har du brug for lektiehjælp? Brug din færgetid som lektietid! Men du føler ofte at du har brug for hjælp med lektierne, og det kan du jo ikke få på færgen – jo du kan! 

Med et forløb hos GoTutor kan vi finde en lektiehjælper, der kan hjælpe i de svære fag, men som også kan mødes med dig på Skype, så du kan få udnyttet tiden på færgen. Det eneste du skal gøre er at fortælle os, hvad du skal bruge hjælp med, og så er det bare at have internetforbindelsen på færgen klar. 

Dette er løsningen til dig, som har for meget færgetid, men ikke nok lektietid. På dkig.dk kan du finde en færgeportal, hvor du kan se hvor lang overfartstid du har på din færgerute. Så kan du se, hvor meget lektietid du har at råde over. Er det en halv time, en time? Du kan få hjælp i lige så lang tid, som din færge sejler. Du kan nemt og hurtigt planlægge med din underviser, hvornår du skal bruge lektiehjælp, og hvornår de skal ringe dig op. 

Hvis du ikke har lektier for, men du vil alligevel gerne bruge færgetiden fornuftigt, så kan du aftale med din underviser, at I kan øve et emne, så du kan blive endnu stærkere i det. På den måde kan du bruge den kedelige tid på vandet på at øve dig på et emne, du måske ikke føler dig så stærk i.

Men hvordan skal det så foregå? Der er mange muligheder. Hvis du har en matematikopgave for, kan du sende den til din underviser, over mail eller facebook, og herefter kan I ringes sammen på Skype, og så kan I gennemgå din opgave sammen. Hvis der er lidt mere tekst involveret, som en danskstil for eksempel, så kan i oprette et Google Docs dokument, hvor din underviser kan gå ind og sætte kommentarer på, hvad du har skrevet. Du kan få fleksibel lektiehjælp, ud fra lige dine behov!

Det bedste ved det hele er, at tiden på færgen går meget hurtigere, for når man skal tage den ofte, kan det hurtigt blive svært at få tiden til at gå. Der er grænser for, hvor meget tid der kan slås ihjel i border-shoppen. Derfor kan du få mulighed for at udnytte tiden, så din færgetid ikke er lig med spildtid. 

Det hele foregår i dit tempo, så selvom du ikke når at gøre det hele færdigt, så kommer du til at have styr på det du når – det kan være svært at lære, når der ræses igennem. Du kan også få hjælp til at tænke lige så hurtigt som færgen sejler, hvis du er bekymret for, om dine klassekammerater er meget hurtigere til at løse opgaver. Så kan du og din underviser øve jer i hurtig opgaveløsning.

Med GoTutor kan du få hjælp til at gøre færgetid til lektietid!

Overnatningsmuligheder på Oslobåden

Overvejer du en rejse med Oslobåden? Men ved du ikke, hvilken type kahyt du skal vælge? 

…Så læs med her. I denne guide finder du nemlig information om kahytterne, som du kan vælge mellem på et minicruise til Oslo med Oslobåden.

God søvn? Så vælg den rette kahyt!

Det er vigtigt, at du vælger den rette kahyt, hvis du vil give dig selv de absolut bedste betingelser for en skøn cruise-oplevelse.

Kahytterne på Oslobåden byder på forskellige forhold, som giver forskellige muligheder for en god søvn. Her kan i særdeleshed fremhæves:

  • Antal personer: Kahytterne på Oslobåden er beregnet til 2 eller 4 personer. Det er forskelligt, hvor gode vi er til at håndtere ændringer i, hvem vi sover i lokale med… Men er du én af dem, som let får nattesøvnen forstyrret af forandringer, så kan det anbefales, at du booker kahyt, så det svarer til, hvordan du sover derhjemme. Er I eksempelvis en familie på 4 – hvor du sædvanligvis kun sover med din partner – så overvej, om pengene ikke vil være givet godt ud på at booke to kahytter til to personer i stedet for én til fire.
  • Sengetype: Også valg af den rette sengetype er vigtigt for din søvn. Her handler det igen om at vælge en sengetype, som du ved, virker for dig. For et cruise – hvor I jo skal nyde livet – er ikke det bedste tidspunkt at eksperimentere på. Kahytterne på Oslobåden kommer med enkeltsenge, dobbeltsenge og køjesenge. Her kan det eksempelvis være en forstyrrelse at skulle op i en køjesengs øverste køje, hvis du er vant til at sove i en almindelig seng. Læs mere om køjesenge her.

… Således klogere på hvad der er vigtigt at overveje ift. valg af kahyt, vil vi nu gå mere i dybden med, hvilke specifikke muligheder du får på Oslobåden. 

Økonomikahyt

Økonomikahytten er den billigste type kahyt, du kan vælge på oslobåden. Den er således en oplagt mulighed for dig, der er særligt opmærksom på dine udgifter. Det gælder f.eks. hvis du lige har taget et sms lån og gerne vil betale det tilbage hurtigt – så er det en god måde at spare penge på.

Trods økonomikahyttens billige pris finder du alt det, du har brug for. Kahytterne har således stol, bøjler, knager, spejl, strømstik, håndklæder og naturligvis blødt sengetøj, der vil danne rige forudsætninger for en god nats søvn.

Kahytten er beregnet til to eller fire personer og for den bedst mulige udnyttelse af pladsen, er de udstyret med køjesenge.

Indvendig standardkahyt

Den indvendige standardkahyt er endnu en billig løsning. De fleste foretrækker naturligvis havudsigt, men hvis dette ikke er så vigtigt for dig, kan du spare en del penge ved at vælge en kahyt, som er placeret indvendigt på båden.

Standardkahyt med havudsigt

Standardkahytten med havudsigt er en del dyrere at booke end den indvendige kahyt… Men for pengene kan du så også nyde den smukke udsigt over Norges og Sveriges kyst – uden at være nødt til at forlade din kahyt.

Standardkahytten med havudsigt er en rigtig god løsning for dig, der gerne vil kunne trække dig lidt væk fra bådens øvrige passagerer – Samtidig med at du kan nyde udsigten… Som jo trods alt er hovedattraktionen på et cruise til Oslo!

Commodore-kahyt

Leder du efter en mere luksuriøs cruise-oplevelse? Så bør du overveje en commodore-kahyt.

Commodore-kahytten er beregnet til to personer. Køjesengen er her som standard skiftet ud med en dobbeltseng, således at du kan nyde tættere samvær med din partner under rejsen.

Commodore-kahytten kommer sågar med et fladskærms-TV, ligesom du har adgang til et privat badeværelse, som er udstyret med forskellige toiletartikler.

Sidst men ikke mindst får I gratis morgenmad inkluderet i prisen, ligesom I kan nyde et glas mousserende vin på udrejsen.

Commodore de Luxe-kahyt

Hvis Commodore-kahytten ikke er komfortabel nok for jer, så tag et kig på Commodore de Luxe-kahytten i stedet.

I en Commodore de Luxe-kahyt får du nemlig adgang til en række faciliteter, som vil give lige den tand ekstra komfort på turen til Oslo. Dette tæller – foruden den luksuriøse kahyt i sig selv – roomservice, forfriskninger og adgang til den såkaldte Commodore-lounge.

Commodore-loungen er en lounge, hvor du får adgang til gratis kager, snacks, vin, sodavand, øl m.v. Herudover finder du i loungen aviser og blade, ligesom der står mødelokaler til rådighed.

Commodore-kahyt med balkon

Sidst men ikke mindst har du mulighed for at booke en Commodore-kahyt med balkon.

Ligesom de øvrige kahytter har du her adgang til en række goder, som du ikke finder i økonomi- og standardkahytterne.

Ydermere har du adgang til egen private balkon. Denne type kahyt er således en ideel løsning for dig, der vil helt tæt på den smukke skandinaviske natur. 

…Som du så også skal være parat til at betale for! For Commodore-kahytten med balkon må jo nok betegnes som en luksusløsning, der er de færreste forundt.

Tre gode grunde til at tage færgen

Rigtig mange danskere har familie på hver sin side af Fyn eller arbejde, hvor man dagligt skal pendle fra Jylland til Sjælland. Det kræver, at der er gode transportmuligheder, og at der i nogle tilfælde er mulighed for at bruge et andet transportmiddel end sin bil, så man kan udnytte rejsetiden bedre. Færgen er en rigtig god løsning til netop det. Her kan man både have sin bil med, så man hurtigt kan komme frem i den anden ende, og samtidig er der på færgen bedre mulighed for at udnytte tiden fornuftigere.

Tag arbejdet eller studiet med på færgen

En af grundene til at tage færgen og droppe bilen totalt er, at mange brugtbilhandlere fusker med kilometertælleren for at tjene ekstra penge på bilerne. Læs mere her om problemet. Derudover er der andre gode grunde til at tage færgen i stedet for bilen. På færgen kan man tage sin computer med og bruge en god time på at få indhentet noget af det forsømte arbejde. Hvis man flere gange om ugen skal over Storebælt, er det rigtig mange timer, man kan indhente på arbejdet ved at tage færgen. Ligeledes er der mange studerende, der pendler frem og tilbage til familie flere gange om måneden, som kan få indhentet en hel del læsning ved at tage færgen i stedet for at låne sine forældres bil. Hvis man er ved at falde i søvn over de kedelige studietekster, kan man passende købe en kop kaffe på færgen. 

Undgå motorvejsrestauranterne og spis på færgen

Det er ikke kun kaffe, man kan købe på færgen. De fleste færger i Danmark har nemlig også et cafeteria eller en restaurant, hvor man kan få en lækker portion aftensmad. Hvis man ofte tager bilen over både Lillebælt og Storebælt, bruger man sikkert også en hel del tid hver gang på rastepladserne. Om man skal ind for at finde et toilet, købe en kop kaffe eller holde en længere pause for at få et måltid mad, bruger man bare en god portion tid på disse pauser. Tager man færgen slipper man for at bekymre sig om spildtid hver gang. Man sørger bare for at få ordnet det hele, mens færgen sejler – så kommer man hurtigst muligt frem hver gang uden at have spildt noget tid. 

Få en god time på øjet

Det siger vel sig selv, at man ikke kan snuppe sig en lille lur, når man sidder bag rattet. Hvis man lever en travl hverdag, hvor søvn kommer i anden prioritet, kan det virkelig være givende at have tid til en såkaldt morfar engang imellem. Færgen fra Aarhus til Sjællands Odde, som er en af de mest populære færgeruter i Danmark, tager lidt over en time. Her kan man sagtens nå at finde sig et godt sæde, sætte sig ordentligt til rette og tage en time på øjet. På den måde er man frisk igen, når færgen er i land, og så slipper man for at møde træt og uoplagt op til diverse forretningsmøder og aftaler. 

Få den bedste færgeoverfart med disse 2 råd

Overvejer du at rejse med færge? Så sørg for at have alle de nødvendige informationer, før du sejler, så du på den måde sikrer den bedste færgeoverfart. 

Du kan tage færgen til Samsø, Bornholm, Århus, Tyskland og Norge via de største færgeforbindelser i Danmark. Der er selvfølgelig også utallige, mindre færger, som sejler til de små øer, herunder Ærø og Livø og krydser andre farvande og forbinder byer, der ellers ville være fjernt fra hinanden. Selvfølgelig på grund af Danmarks mange kystlinjer og øer, er det ganske nødvendigt med et godt færgenet i Danmark – og det har vi. 

Vil du gerne ud og sejle med færge, så er det selvfølgelig rigtig smart at have styr på den pågældende færge. 

Kend din færge

Afgangstid, ankomsttid, hvor lang tid overfarten varer, hvad er adressen, der hvor man sejler fra – og hvad er adressen, der hvor man kommer til? Hvad koster det at sejle med færge? Alle disse informationer er det rigtig godt at have styr på før sejladsen.

Scandlines står for de største overfarter til Tyskland, dvs. Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock. De tager henholdsvis 45 minutter og 2 timer. Begge overfarter er helt oplagte hvis du kommer fra Sjælland og skal til Berlin eller opdage andre ferie- eller forretningsmål i Østeuropa. 

DFDS Seaways har to færger der sejler ruten København-Oslo. Så det er altså en rigtig god måde at komme fra København til Norge, særligt hvis man gerne vil opleve Oslo. Det er også muligt med et minicruise, så du får to overnatninger ombord og en halv dags oplevelser i Oslo, inden turen går hjem igen. Det kan være en fantastisk miniferie med kæresten eller en anden vigtig person i dit liv. 

De mange danske færgeforbindelser gør det også muligt at opleve Danmark på en anderledes og sjov måde. Tag til Bornholm for en fantastisk ferie i ”Udkantsdanmark” eller sejl fra Spodsbjerg til Tårs eller fra Svendborg til Ærøskøbing for en sjov ø-hoppetur. Der er også rigtig mange der bruger Molslinjen, som en effektiv vej fra København til Århus. 

Kender du din færge, får du en bedre tur og du vil opdage, hvor mange muligheder der.  

Tjek toldreglerne

Det er også en rigtig god ide at tjekke toldreglerne, særligt hvis man rejser til Tyskland, Sverige eller Norge. Her er der nemlig grænser for hvor meget alkohol man må indføre i landet. Et fingerpeg er at det skal være svarende til eget forbrug cirka. Er man over 20 år, må man altså medbringe op til 5 liter alkohol til et andet EU-land. 

Der er også restriktioner, når det gælder cigaretter. Her må man tage 200 cigaretter med, såfremt man er fyldt 18 år. 

Der er selvfølgelig også andre emner som kan være problematiske. Sex legetøj behøver du ikke bekymre dig om, hvis du har det i bagagen – medmindre du flyver til Asien. Dog er narkotika, våben, knive og visse levende dyr ikke lovlige at have med over grænsen til et andet EU-land. 

Hav godt styr på reglerne, så du får en god oplevelse med færgeoverfarten.