Få den bedste færgeoverfart med disse 2 råd

Overvejer du at rejse med færge? Så sørg for at have alle de nødvendige informationer, før du sejler, så du på den måde sikrer den bedste færgeoverfart. 

Du kan tage færgen til Samsø, Bornholm, Århus, Tyskland og Norge via de største færgeforbindelser i Danmark. Der er selvfølgelig også utallige, mindre færger, som sejler til de små øer, herunder Ærø og Livø og krydser andre farvande og forbinder byer, der ellers ville være fjernt fra hinanden. Selvfølgelig på grund af Danmarks mange kystlinjer og øer, er det ganske nødvendigt med et godt færgenet i Danmark – og det har vi. 

Vil du gerne ud og sejle med færge, så er det selvfølgelig rigtig smart at have styr på den pågældende færge. 

Kend din færge

Afgangstid, ankomsttid, hvor lang tid overfarten varer, hvad er adressen, der hvor man sejler fra – og hvad er adressen, der hvor man kommer til? Hvad koster det at sejle med færge? Alle disse informationer er det rigtig godt at have styr på før sejladsen.

Scandlines står for de største overfarter til Tyskland, dvs. Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock. De tager henholdsvis 45 minutter og 2 timer. Begge overfarter er helt oplagte hvis du kommer fra Sjælland og skal til Berlin eller opdage andre ferie- eller forretningsmål i Østeuropa. 

DFDS Seaways har to færger der sejler ruten København-Oslo. Så det er altså en rigtig god måde at komme fra København til Norge, særligt hvis man gerne vil opleve Oslo. Det er også muligt med et minicruise, så du får to overnatninger ombord og en halv dags oplevelser i Oslo, inden turen går hjem igen. Det kan være en fantastisk miniferie med kæresten eller en anden vigtig person i dit liv. 

De mange danske færgeforbindelser gør det også muligt at opleve Danmark på en anderledes og sjov måde. Tag til Bornholm for en fantastisk ferie i ”Udkantsdanmark” eller sejl fra Spodsbjerg til Tårs eller fra Svendborg til Ærøskøbing for en sjov ø-hoppetur. Der er også rigtig mange der bruger Molslinjen, som en effektiv vej fra København til Århus. 

Kender du din færge, får du en bedre tur og du vil opdage, hvor mange muligheder der.  

Tjek toldreglerne

Det er også en rigtig god ide at tjekke toldreglerne, særligt hvis man rejser til Tyskland, Sverige eller Norge. Her er der nemlig grænser for hvor meget alkohol man må indføre i landet. Et fingerpeg er at det skal være svarende til eget forbrug cirka. Er man over 20 år, må man altså medbringe op til 5 liter alkohol til et andet EU-land. 

Der er også restriktioner, når det gælder cigaretter. Her må man tage 200 cigaretter med, såfremt man er fyldt 18 år. 

Der er selvfølgelig også andre emner som kan være problematiske. Sex legetøj behøver du ikke bekymre dig om, hvis du har det i bagagen – medmindre du flyver til Asien. Dog er narkotika, våben, knive og visse levende dyr ikke lovlige at have med over grænsen til et andet EU-land. 

Hav godt styr på reglerne, så du får en god oplevelse med færgeoverfarten.